AIRCO INSTALLATIE Provincie Zuid-Holland

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een airco kopen in Zuid-Holland levert jou een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bieden wij nuttige tips over de verscheidene soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Airco laten plaatsen in Zuid-Holland

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zuid-Holland. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Zuid-Holland voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je binnen no-time gecertificeerde installateurs. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?. 
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
Bekijk de mogelijkheden in o.a. LisseHillegomNoordwijkKatwijkWassenaarVoorschotenLeidschendam-VoorburgRijswijkWestlandLeidenOegstgeestLeiderdorpTeylingenZoeterwoudeAlphen aan den RijnBodegraven-ReeuwijkNieuwkoopKaag en BraassemDen HaagDelftMidden-DelflandPijnacker-NootdorpLansingerlandZoetermeerWaddinxveenGoudaKrimpenerwaardCapelle aan den IJsselKrimpen aan den IJsselAlblasserdamRidderkerkBarendrechtRotterdamSchiedamVlaardingenMaassluisAlbrandswaardNissewaardHellevoetsluisBrielleWestvoorneGoeree-OverflakkeeHoeksche WaardDordrechtZwijndrechtHendrik-Ido-AmbachtPapendrechtSliedrechtMolenlandenHardinxveld-GiessendamGiessenlanden en Gorinchem.

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden diverse soorten units die je kunt kiezen. Hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Zuid-Holland: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Zuid-Holland: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Zuid-Holland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1350.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Zuid-Holland zijn heel divers. De kosten fluctueren sterk per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande schema verstrekken wij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zuid-Holland. De getoonde kosten zijn zonder het onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1235 – €2005
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2175 – €2925
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1155 – €2210
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €845
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€155 – €665
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Zuid-Holland.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren middels een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Zuid-Holland. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt bepaald door vele bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Tevens heb je te maken met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Ga maar uit van €80 tot €300 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De moderne airco’s van populaire merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd plusminus 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Zuid-Holland. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur checkt o.a. condensor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.