Airco Installatie Leiden

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Leiden resulteert in een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website check je uitgebreide tips en info over de meest gebruikte soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bieden wij adressen van lokale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Leiden

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Leiden. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Leiden voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je snel & eenvoudig betrouwbare vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-leiden-2318

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Leiden (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installateurs kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem integreren. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Leiden (gemeente Leiden, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan diverse soorten systemen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco bestellen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Bovendien is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Leiden: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoog rendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Leiden: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco inbouwen.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Leiden.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Leiden zijn nogal verschillend. De onkosten verschillen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. Hieronder in de tabel vind je de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Leiden. De tarieven zijn exclusief periodiek onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1160 – €2015
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2205 – €2975
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €360 – €900
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €245 – €685
Tabel met de tarieven van airconditioning in Leiden.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Leiden. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet een onderhoudscontract. Daarbij heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een hogere energierekening. Dit schatten we op om en nabij de €75 tot €275 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De beste airco’s van a-merken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem rekent ruwweg 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Leiden. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De specialist checkt o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie