Airco Installatie Barendrecht

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Barendrecht draagt bij aan een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Hier bieden wij handige tips over de meest gebruikte soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook vind je contactgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Barendrecht

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Barendrecht. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Barendrecht voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je razendsnel betrouwbare installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-barendrecht-2994

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Barendrecht (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem installeren. Tevens regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In deze tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Barendrecht (gemeente Barendrecht, provincie Zuid-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Ridderkerk, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Doe een aanvraag bij de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit verscheidene modellen die mogelijk interessant zijn. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Barendrecht: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Barendrecht: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezevind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Barendrecht.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Barendrecht lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen variëren per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken we een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Barendrecht. De getoonde prijzen zijn exclusief periodiek onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1250 – €2035
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2155 – €2905
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1165 – €2275
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €445 – €860
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €195 – €625
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Barendrecht.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten middels een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een betrouwbare installateur in Barendrecht. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door diverse onderdelen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Daarnaast het standaard onderhoud. Tevens moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een duurder energiecontract. Ga maar uit van ongeveer €75 tot €285 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per systeem en koelvermogen. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van a-merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem benodigd ongeveer 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Barendrecht. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt bijv. naar condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie