Airco Installatie Den Haag

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Den Haag zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs lees je vakkundige tips en info over de verscheidene soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens tref je contactgegevens van geschikte installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Den Haag

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Den Haag. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Den Haag voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je probleemloos deskundige installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-den-haag-2553

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Den Haag (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de bijgaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Den Haag (gemeente Den Haag, provincie Zuid-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de interessantste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan een aantal verschillende units die men kan installeren. Hieronder tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco acties.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Den Haag: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Den Haag: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Kantoor airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Den Haag.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een verwarming. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco maart 2023 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Den Haag liggen nogal uiteen. De kosten wisselen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In deze tabel verstrekken we een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Den Haag. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortBeschrijvingOnkosten
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1240 – €2000
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2220 – €2990
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1175 – €2260
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€380 – €890
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €665
Lijst met de kosten van airconditioning in Den Haag.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Den Haag. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende factoren. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €75 tot €310 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en rendement / koelvermogen. De professionele systemen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem gebruikt grofweg 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Den Haag. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt bijv. naar verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie