Airco Installatie Bodegraven-Reeuwijk

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Bodegraven-Reeuwijk kan enorm helpen voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina tref je bruikbare tips over de diverse type producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook bieden wij adressen van lokale installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Bodegraven-Reeuwijk

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Bodegraven-Reeuwijk. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Bodegraven-Reeuwijk voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je eenvoudig de beste vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-bodegraven-reeuwijk-2415

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Bodegraven-Reeuwijk (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame montage experts mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem integreren. Verder dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Bodegraven-Reeuwijk (gemeente Bodegraven-Reeuwijk, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Teylingen, Leiderdorp, Oegstgeest.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de beste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Er bestaan veel verschillende soorten modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Bodegraven-Reeuwijk: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Bodegraven-Reeuwijk: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Slaapkamer airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1150. Een goedkoop airco systeem in Bodegraven-Reeuwijk.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1225.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco december 2023 incl. plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Bodegraven-Reeuwijk laten een grote variatie zien. De kosten zijn weer anders per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de bijgaande tabel check jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Bodegraven-Reeuwijk. De getoonde tarieven zijn excl. periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1190 – €1970
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2180 – €2925
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1125 – €2240
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€375 – €820
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €190 – €640
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Bodegraven-Reeuwijk.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is te gebruiken door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Bodegraven-Reeuwijk. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs kan men berekenen met velerlei onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €90 tot €275 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem moet ruwweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Bodegraven-Reeuwijk. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie