Airco Installatie Vollezele

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een airco kopen in Vollezele resulteert in een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal lees je belangrijke tips en informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder check je adressen van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Vollezele

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Vollezele. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Vollezele voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze website zoek je snel en simpel ervaren installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-vollezele-1570

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Vollezele (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende monteurs kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Vollezele (gemeente Galmaarden, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Tollembeek, Sint-Pieters-Kapelle, Herfelingen, Lembeek, Buizingen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. Er bestaan velerlei soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Vollezele: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemkent 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Vollezele: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Vollezele.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een prettige koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Vollezele variëren enorm. De tarieven verschillen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het onderstaande schema tref je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Vollezele. Deze tariefindicaties zijn zonder het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingKosten
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1185 – €2045
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2150 – €2965
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1160 – €2200
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€370 – €800
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€205 – €625
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Vollezele.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie een airco plaatsen door een professionele installateur in Vollezele. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een duurzamere manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door vele bouwstenen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Tenslotte heb je te dealen met een stijgend energieverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je plusminus €75 tot €315 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van populaire merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem moet ruwweg 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Vollezele. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt o.a. naar expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie