Airco Installatie Tollembeek

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Tollembeek levert jou een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij nuttige tips en info over de verschillende soorten toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Mede lees je gegevens van erkende installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Tollembeek

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Tollembeek. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Tollembeek voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij snel & eenvoudig lokale installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-tollembeek-1570

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Tollembeek (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Tollembeek (gemeente Galmaarden, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Pieters-Kapelle, Herfelingen, Lembeek, Buizingen, Haren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Offertes van de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit allerlei units die men kan installeren. Bijgaand lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Kleinste airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Tollembeek: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Tollembeek: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Koeltechniek.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Tollembeek.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Tollembeek zijn heel divers. De onkosten wisselen per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst hieronder tref jij een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Tollembeek. De kosten zijn zonder het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2220 – €2930
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1170 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €420 – €870
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €150 – €645
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Tollembeek.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kun je aan en uitzetten a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een erkende installateur in Tollembeek. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een efficiënte manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele bouwstenen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Daarbij moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €80 tot €290 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van a-merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt ruwweg 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Tollembeek. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie