Airco Installatie Suwâld

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Suwâld levert jou een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op deze website faciliteren we belangrijke tips over de beste producten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens bekijk je gegevens van lokale installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Suwâld

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Suwâld. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Suwâld voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je zonder gedoe ervaren monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-suwald-9265

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Suwâld (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem maken. Ook staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Suwâld (gemeente Tytsjerksteradiel, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Earnewâld, Garyp, Sumar, Eastermar, Jistrum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden diverse uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Ook is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Suwâld: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Suwâld: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor slaapkamer.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Suwâld.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een constante koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Suwâld variëren enorm. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Als een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Suwâld. De tarieven zijn exclusief onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeOmschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1220 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2200 – €2995
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1170 – €2285
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€360 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €650
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Suwâld.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is te gebruiken aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval een airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Suwâld. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs kan men berekenen met meerdere bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Verder moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan ongeveer €80 tot €295 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware modellen verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd rond de 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Suwâld. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie