Airco Installatie Tytsjerksteradiel

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Tytsjerksteradiel draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Hier verstrekken wij nuttige tips en informatie over de diverse soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast vind je gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Tytsjerksteradiel

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Tytsjerksteradiel. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Tytsjerksteradiel voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website tref jij eenvoudig deskundige installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-tytsjerksteradiel-9091

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in huis? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Tytsjerksteradiel (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende montage experts kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem integreren. Tevens staan ze open voor onderhoud en service. In de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Tytsjerksteradiel (gemeente Tytsjerksteradiel, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Leeuwarden, Vlieland, Terschelling, Harlingen, Waadhoeke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur thuis of op kantoor. We kennen allerlei apparaten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, profiteer direct.
 • Mobiele airco Tytsjerksteradiel: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeemkent 2 units: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Tytsjerksteradiel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Airco soorten.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1150. Een goedkoop airco systeem in Tytsjerksteradiel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een fijne gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Tytsjerksteradiel liggen nogal uiteen. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht geven we een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Tytsjerksteradiel. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en vacumeren en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingInvestering
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1155 – €2025
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2125 – €2985
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1160 – €2290
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €400 – €885
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€215 – €650
Tabel met de prijzen van airconditioning in Tytsjerksteradiel.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen bestaan uit twee units: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen via een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Tytsjerksteradiel. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand door meerdere bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €85 tot €255 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van populaire merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt zo’n 1,40 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Tytsjerksteradiel. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De specialist checkt o.a. verdamper, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie