Airco Installatie Zoutleeuw

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Zoutleeuw resulteert in een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker verzamel je bruikbare tips en info over de velerlei type modellen in België en een handig keuzeadvies. Daarnaast bekijk je adres- en contactgegevens van lokale installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Zoutleeuw

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zoutleeuw. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Zoutleeuw voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij binnen no-time populaire vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-zoutleeuw-3440

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Zoutleeuw (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem installeren. Voorts regelen ze onderhoud en service. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Zoutleeuw (gemeente Zoutleeuw, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Landen, Tielt-Winge, Glabbeek, Boutersem, Bierbeek.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
B-CoolLewastraat 73440Zoutleeuw
Benk StrauvenGrote Steenweg 473440Dormaal
DHZ SolutionsZoutleeuwstraat 193404Neerlanden
Schema met airco montagebedrijven Zoutleeuw vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan veel verschillende soorten systemen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Zoutleeuw: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zoutleeuw: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Zoutleeuw.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco augustus 2022 inclusief plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Zoutleeuw variëren enorm. De onkosten variëren per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de tabel geven we de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zoutleeuw. Deze kostenindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2205 – €2930
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1160 – €2230
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€385 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€195 – €685
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Zoutleeuw.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan men activeren aan de hand van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een goede installateur in Zoutleeuw. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die zo op een efficiënte manier een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels diverse factoren. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €85 tot €290 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig vergeleken met de kleine modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem rekent plusminus 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Zoutleeuw. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt naar onderdelen als expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie