Airco Installatie Boutersem

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Boutersem zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs vind je nuttige informatie over de velerlei soorten producten in België en een handig keuzeadvies. Bovendien verzamel je contactgegevens van lokale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Boutersem

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal Belgen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Boutersem. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Boutersem voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij eenvoudig lokale installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-boutersem-3370

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Boutersem (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installatie experts kunnen overal een effectief klimaatsysteem samenstellen. Tevens zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Boutersem (gemeente Boutersem, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Bierbeek, Linter, Hoegaarden, Tienen, Diest.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
CalorecKasteelstraat 21 A3360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
MD-Technics BVBABruulstraat 2A3360Lovenjoel
Lijst met airco montagebedrijven Boutersem vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden allerlei modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco in het plafond.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Boutersem: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit twee delen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Boutersem: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Voordeligste airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Boutersem.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een fijne koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Boutersem kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten wisselen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het schema hierna lees je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Boutersem. De tarieven zijn exclusief het onderhoud, reinigen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingInvestering
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1160 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2145 – €2925
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1185 – €2260
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€435 – €900
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €150 – €620
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Boutersem.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten middels een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een STEK installateur in Boutersem. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs kan men berekenen met velerlei onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte heb je te dealen met een grotere stroomvraag en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met ongeveer €70 tot €255 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom vergeleken met instap-modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd rond de 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Boutersem. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie