Airco Installatie Linter

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Linter draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal verzamel je belangrijke tips over de beste soorten oplossingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook bekijk je de gegevens van geschikte installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in een appartement installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Linter

De temperaturen in België veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Linter. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Linter voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij probleemloos deskundige montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-linter-3350

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Linter (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem inregelen. Daarnaast staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Linter (gemeente Linter, provincie Vlaams Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hoegaarden, Tienen, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Holsbeek.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Group VDSHazenbergstraat 223350Melkwezer
KlimaluxPelsstraat 573350Drieslinter
H.F.K. KestensGilainstraat 1223300Tienen
Schema met airco montagebedrijven Linter vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn verscheidene apparaten die je kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Bovendien is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Linter: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Linter: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Linter.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Linter variëren enorm. De tarieven verschillen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het schema hierna tref jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Linter. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingOnkosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1155 – €2020
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2210 – €2990
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1155 – €2245
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €445 – €870
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €225 – €660
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Linter.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is te gebruiken middels een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Linter. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende bouwstenen. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Tevens noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op plusminus €95 tot €310 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt grofweg 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Linter. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist inspecteert o.a. verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie