Airco Installatie Essen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Essen draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal faciliteren we goede tips over de verschillende soorten apparaten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder faciliteren we de gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Essen

De temperaturen in België veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer Vlamingen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Essen. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Essen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij snel & eenvoudig erkende monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-essen-2910

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Essen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Ook kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. Hieronder in de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Essen (gemeente Essen, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Schoten, Bornem, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Boom.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
JAVADORijkmakerlaan 192910Essen
Quality EnvironmentDeuzeldlaan 362900Schoten
I V SJozef Hendrickxstraat 662900Schoten
Schema met airco montagebedrijven Essen vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit diverse soorten apparaten die mogelijk interessant zijn. Hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Ontwerp van de airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en je gebruikt vrij veel stroom. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Essen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Essen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dezebespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco zonder buitenunit.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Essen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1175.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1425.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere winkels en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Essen liggen nogal uiteen. De tarieven fluctueren sterk per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder vind jij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Essen. De getoonde tarieven zijn exclusief het onderhoud, vullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1225 – €1980
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2135 – €2930
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1150 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €365 – €830
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€220 – €670
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Essen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Essen. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Dit schatten we op gemiddelde €80 tot €290 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De professionele systemen vragen meer stroom dan de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent rond de 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Essen. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie