Airco Installatie Puurs-Sint-Amands

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Puurs-Sint-Amands levert jou een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker vind je bruikbare informatie over de verschillende soorten modellen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede verzamel je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Puurs-Sint-Amands

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Puurs-Sint-Amands. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Puurs-Sint-Amands voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website check je eenvoudig deskundige monteurs. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-puurs-sint-amands-2870

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Puurs-Sint-Amands (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Tevens regelen ze groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Puurs-Sint-Amands (gemeente Puurs-Sint-Amands, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Sint-Katelijne-Waver, Boom, Niel, Rumst, Willebroek.

NaamAdresPostcodePlaats
Maes Technieken BvbaLichterstraat 482870Puurs
Bertens IvoDrevendaal 152860Sint-Katelijne-Waver
Van Houtven VerwarmingBerlaarbaan 2812860Sint-Katelijne-Waver
Opsomming met airco montagebedrijven Puurs-Sint-Amands vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende producten die je kunt toepassen. Bijgaand kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Puurs-Sint-Amands: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Puurs-Sint-Amands: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Vaste Airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Puurs-Sint-Amands.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een merkbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Puurs-Sint-Amands zijn heel divers. De kosten zijn weer anders per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het volgende schema check je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Puurs-Sint-Amands. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingKosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1150 – €2050
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2210 – €2935
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1185 – €2265
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€435 – €855
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€210 – €640
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Puurs-Sint-Amands.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Puurs-Sint-Amands. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere bouwstenen. Om te beginnen het advies, de airco en de plaatsingskosten. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Verder noemen we nog een hoger stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Dit schatten we op €95 tot €290 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt plusminus 1,50 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Puurs-Sint-Amands. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie