Airco Installatie Willebroek

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Willebroek draagt bij aan extra verkoeling thuis of op kantoor. Hier bieden wij goede tips en info over de velerlei soorten producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verzamel je adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Willebroek

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Willebroek. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Willebroek voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website vind jij razendsnel de beste vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-willebroek-2830

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Willebroek (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In het bijgesloten overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Willebroek (gemeente Willebroek, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Bonheiden, Mechelen, Edegem, Mortsel, Aartselaar.

NaamAdresPostcodePlaats
Cornelis TomDendermondsesteenweg 1132830Willebroek
Geens LeonDoornlaarstraat 582820Rijmenam
VerschuerenEikendreef 62820Bonheiden
Contactgegevens van airco montagebedrijven Willebroek vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning of kantoorpand. Er zijn diverse systemen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Willebroek: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Willebroek: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Kleinste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Willebroek.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Willebroek variëren enorm. De tarieven kunnen afwijken per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen essentieel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In onderstaand overzicht verstrekken we de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Willebroek. De kosten zijn exclusief onderhoudsinterval, reinigen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingTarieven
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €1970
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2180 – €2935
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1105 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €425 – €865
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €205 – €605
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Willebroek.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie een airco installeren door een STEK installateur in Willebroek. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs hangt af van verschillende onderdelen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €75 tot €290 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De professionele systemen vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem vraagt grofweg 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Willebroek. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. condensor, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie