Airco Installatie Aartselaar

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Aartselaar levert jou een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Hier verstrekken wij concrete tips en adviezen over de beste soorten oplossingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder verstrekken wij adressen van plaatselijke monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in huis installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Aartselaar

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Aartselaar. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Aartselaar voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij probleemloos betrouwbare installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-aartselaar-2630

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Aartselaar (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installateurs kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Ook kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Aartselaar (gemeente Aartselaar, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Schelle, Hemiksem, Berlaar, Putte, Duffel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de voordeligste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn allerlei modellen waar je uit kunt kiezen. Hierna kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Wand Airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Aartselaar: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent 2 componenten: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Aartselaar: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco Offerte.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Aartselaar.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een fijne gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2023 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Aartselaar laten een grote variatie zien. De prijzen wisselen per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht verstrekken we een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Aartselaar. De prijzen zijn zonder het onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingTarieven
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1160 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2215 – €2905
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1135 – €2275
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €450 – €880
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €240 – €610
Overzicht met de tarieven van aannemers airconditioning in Aartselaar.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Aartselaar. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt bepaald door vele posten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Als laatste noemen we nog een grotere stroomvraag met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan om en nabij de €80 tot €270 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van populaire merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem moet grofweg 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Aartselaar. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie