Airco Installatie Putte

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Putte levert een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze website tref je belangrijke tips en informatie over de verscheidene type toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast bieden wij gegevens van geschikte installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Putte

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Putte. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Putte voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij eenvoudig lokale vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-putte-2580

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Putte (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Bovendien dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Putte (gemeente Putte, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Duffel, Nijlen, Kontich, Lint, Hove.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan diverse soorten modellen die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Ook is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Putte: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Putte: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Aankooptips.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te monteren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1050. Een goedkoop airco systeem in Putte.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een constante koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Putte lopen zeer uiteen. De onkosten variëren per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan als je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de vergelijker hieronder tref je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Putte. De prijzen houden geen rekening met onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1250 – €2040
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2215 – €2900
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1145 – €2210
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €370 – €860
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€215 – €620
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Putte.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct de airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Putte. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. vele onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met een €70 tot €270 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent ongeveer 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Putte. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt o.a. naar condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie