Airco Installatie Kontich

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Kontich levert jou extra verkoeling in huis, of op je werk. Op dit portaal lees je uitgebreide tips en informatie over de beste modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens faciliteren we adres- en contactgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Kontich

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer Belgen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Kontich. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Kontich voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website zoek jij snel en simpel professionele installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-kontich-2550

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Kontich (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanleggen. Tevens dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Kontich (gemeente Kontich, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Lint, Hove, Boechout, Ranst, Lier.

NaamAdresPostcodePlaats
KlimaplanBlauwesteenstraat 83 Unit 12550Kontich
CPMPrins Filiplaan 32550Kontich
AIB LauwersKeizershoek 3022550Kontich
Adresgegevens van airco montagebedrijven Kontich vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de populairste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit diverse units die mogelijk interessant zijn. Hieronder tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Kontich: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kontich: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Warmtepompen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Kontich.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een fijne gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Kontich zijn heel divers. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan in het geval je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel tref je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Kontich. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeOmschrijvingTarieven
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1165 – €1950
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2145 – €2975
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2265
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€355 – €840
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €235 – €660
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Kontich.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is te gebruiken via een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval een airconditioner installeren door een professionele installateur in Kontich. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten is gebaseerd op velerlei posten. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van gemiddelde €85 tot €315 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De grote multi-split modellen vragen meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van marktleiders als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem benodigd zo’n 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Kontich. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie