Airco Installatie Oene

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Oene levert jou een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker tref je belangrijke tips en adviezen over de velerlei type toepassingen en een handig keuzeadvies. Verder tref je gegevens van regionale installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oene

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Oene. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Oene voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je probleemloos deskundige montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oene-8167

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Oene (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgaande overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Oene (gemeente Epe, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Emst, Lemelerveld, Lemele, Giethmen, Dalmsholte.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vergelijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit verscheidene systemen die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s zonder afvoer.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Ook is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Oene: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Oene: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Kanaal Airco.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Oene.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Oene kunnen flink uiteen lopen. De kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel geven wij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Oene. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1155 – €1950
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2145 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2255
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€435 – €805
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €155 – €630
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Oene.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten kennen twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Oene. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door verschillende bouwstenen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €75 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele systemen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Oene. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De vakman inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie