Airco Installatie Epe

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een airco kopen in Epe draagt bij aan extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website verstrekken wij uitgebreide tips en info over de verschillende soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast faciliteren we gegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Epe

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Epe. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Epe voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website zoek je binnen no-time bekwame monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-epe-8161

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Epe (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem maken. Ook zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Epe (gemeente Epe, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek, Elburg, Nunspeet.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Doorgeest KoeltechniekL.J. Costerstraat 258141GNHeino
Elshof BVLierderholthuisweg 168131PWWijhe
Mueller ServicesRaalterweg 508124AEWesepe
Schema met airco montagebedrijven Epe vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. We kennen veel verschillende soorten producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Epe: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Epe: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezebespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: MV-systemen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Epe.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco januari 2022 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Epe liggen nogal uiteen. De totale kosten variëren per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan als je een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel tref je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Epe. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1250 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2165 – €2970
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1160 – €2265
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €415 – €820
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€250 – €635
Tabel met de prijzen van airconditioning in Epe.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Epe. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een woning kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. velerlei onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Bovendien heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van €80 tot €275 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van de bekende merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een standaard koelsysteem verbruikt ongeveer 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Epe. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur kijkt o.a. naar condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie