Airco Installatie Mespelare

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Mespelare levert een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina verzamel je nuttige informatie over de diverse type modellen in België en een handig keuzeadvies. Daarnaast faciliteren we contactgegevens van regionale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Mespelare

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel Belgen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Mespelare. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Mespelare voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij zonder gedoe bekwame montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-mespelare-9200

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Mespelare (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame monteurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Tevens zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Mespelare (gemeente Dendermonde, provincie Oost Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Grembergen, Baasrode, Appels, Kemzeke, Sint-Pauwels.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. Hieronder bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Multi split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Mespelare: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Mespelare: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Energieverbruik.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Mespelare.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Mespelare zijn heel divers. De prijzen wisselen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht lees je een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Mespelare. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1250 – €2010
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2145 – €2925
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1185 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €450 – €870
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€205 – €645
Lijst met de prijzen van aannemers airconditioning in Mespelare.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een vakkundige installateur in Mespelare. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Daarnaast het standaard onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op om en nabij de €80 tot €250 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en rendement / koelvermogen. De professionele modellen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van de bekende merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent zo’n 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Mespelare. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als verdamper, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie