Airco Installatie Edegem

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2021? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Edegem biedt een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op deze website lees je nuttige tips en informatie over de diverse soorten toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede verstrekken wij contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Edegem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Vlamingen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Edegem. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Edegem voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij probleemloos professionele monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-edegem-2650

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Edegem (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem installeren. Bovendien zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Edegem (gemeente Edegem, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Mortsel, Aartselaar, Schelle, Hemiksem, Berlaar.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Lenaerts & CoPastoor Moonslaan 322650Edegem
SaverkoKrijgsbaan 132640Mortsel
AdriaensensHeirbaan 47A2640Mortsel
Opsomming met airco montagebedrijven Edegem vergelijken

Extra koeling in huis?

Offertes van de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden veel verschillende soorten units die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Kanaal Airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Edegem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Edegem: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Beste airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Edegem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Edegem lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan als je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de onderstaande tabel geven we een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Edegem. Deze tariefindicaties houden geen rekening met het onderhoud, vullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1200 – €1995
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €2975
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1170 – €2200
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€405 – €860
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€230 – €615
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Edegem.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een extreme heet huis in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie een airco monteren door een goede installateur in Edegem. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. een aantal aspecten. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: het periodieke onderhoud. Tevens zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je ongeveer €90 tot €310 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ruwweg 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Edegem. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt o.a. naar verdamper, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie