Airco Installatie Schelle

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Schelle levert een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Via onze adviseurs verstrekken wij concrete tips en adviezen over de verscheidene soorten modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens faciliteren we gegevens van geschikte montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Schelle

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Schelle. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Schelle voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij probleemloos betrouwbare vakmensen. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-schelle-2627

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Schelle (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende montagepartners kunnen overal een geschikt klimaatsysteem maken. Bovendien kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Schelle (gemeente Schelle, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hemiksem, Berlaar, Putte, Duffel, Nijlen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de beste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden diverse uitvoeringen die je kunt toepassen. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en het hoge energieverbruik. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Schelle: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Schelle: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco vergelijken.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Schelle.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Schelle kunnen flink uiteen lopen. De prijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het schema hierna geven wij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Schelle. Deze prijsindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1180 – €2030
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2205 – €2930
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1110 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €435 – €800
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€215 – €645
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Schelle.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een hete woning in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco monteren door een erkende installateur in Schelle. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een efficiënte manier een huis kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de montagekosten. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op gemiddelde €95 tot €295 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele systemen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de kleine modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem verbruikt ruwweg 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Schelle. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur controleert onder andere naar expansieventiel, compressor, condensor, verdamper.

Plaats een reactie