Airco Installatie Nijlen

Wil jij het lekker fris houden in je woning? De juiste airco kopen in Nijlen resulteert in een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier bekijk je vakkundige tips en informatie over de verscheidene soorten modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook tref je adressen van erkende monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Nijlen

De temperaturen in België veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Nijlen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Nijlen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je razendsnel ervaren installateurs. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-nijlen-2560

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Nijlen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Nijlen (gemeente Nijlen, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Kontich, Lint, Hove, Boechout, Ranst.

NaamAdresPostcodePlaats
VenticoBouwelsesteenweg 258B2560Nijlen
KlimaplanBlauwesteenstraat 83 Unit 12550Kontich
Brijssinck LucBlauwesteenstraat 32550Kontich
Tabel met airco montagebedrijven Nijlen vergelijken

Een koelere woning?

Offertes van de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn diverse producten die je kunt kiezen. In de volgende paragraaf bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Split Airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Tevens is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Nijlen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Nijlen: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Stroomverbruik.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Nijlen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Nijlen laten een grote variatie zien. De tarieven zijn weer anders per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Nijlen. De getoonde kosten zijn zonder onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingPrijzen
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1230 – €2020
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2155 – €2900
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1165 – €2275
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €370 – €835
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €190 – €690
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Nijlen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval een airco installeren door een vakkundige installateur in Nijlen. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs wordt vastgesteld door een aantal posten. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien krijg je te maken met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met om en nabij de €75 tot €285 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware modellen verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem vraagt ruwweg 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Nijlen. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie