Airco Installatie Boechout

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Boechout biedt extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl lees je bruikbare tips over de beste soorten oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Bovendien vind je adres- en contactgegevens van regionale installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Boechout

De temperaturen in België veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Boechout. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Boechout voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina tref jij probleemloos goede installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-boechout-2530

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Boechout (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem installeren. Voorts zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgaande overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Boechout (gemeente Boechout, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Ranst, Lier, Balen, Dessel, Retie.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
De Wolf Frans & ZnOude Vaartstraat 832520Ranst
Koeltechniek VerheyenKriekenstraat 392520Ranst
VM-TechnicsHutveld 18I2520Emblem
Gegevens van airco montagebedrijven Boechout vergelijken

Een koelere woning?

Offertes van de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse soorten producten die je kunt kiezen. Hierna check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco aanbiedingen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Boechout: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent 2 componenten: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Boechout: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Boechout.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Boechout variëren enorm. De totale kosten variëren per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de lijst hieronder vind je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Boechout. De getoonde prijzen zijn exclusief onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

ProductBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1210 – €2005
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2150 – €2905
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1185 – €2255
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€440 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€190 – €660
Overzicht met de tarieven van aannemers airconditioning in Boechout.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Boechout. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Dit schatten we op €75 tot €295 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met instap-modellen. De beste airco’s van marktleiders als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem rekent circa 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Boechout. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, compressor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie