Airco Huren

Voor mensen die niet over willen gaan tot het aanschaffen van een airco omdat er toch maar een beperkte periode gebruik van zal worden gemaakt of omdat het eigen systeem niet functioneert, bestaat er een oplossing. Deze oplossing is het huren van airco voor een bepaalde periode. Om meer informatie te verstrekken over mogelijkheden zal er in dit artikel uitgebreid worden ingegaan op de verschillende opties.

De voordelen van het huren van een airco

Er zijn natuurlijk een aantal voordelen verbonden aan het huren van een airco en één daarvan is dat het huren ervan voor een bepaalde periode relatief goedkoper is dan het kopen van een systeem. Een ander voordeel is, dat er eerst gekeken kan worden naar het resultaat en als blijkt dat het een perfecte oplossing is kan er altijd nog worden overgegaan tot het definitief aanschaffen ervan . Als u niet weet welk systeem het meest geschikt is kan er voor opeenvolgende perioden gekozen worden voor verschillende systemen aan de hand waarvan vastgesteld kan worden welke airco in de betreffende situatie het meest geschikt is. Een andere uitkomst is dat wanneer de eigen airco mankementen vertoont die wel opgelost kunnen worden, maar waarvoor enige tijd nodig is, er tijdelijk een gehuurd kan worden zodat de aangename temperatuur in elk geval gewaarborgd kan blijven. Als u toch een airco wil kopen, dan is het raadzaam om eerst een aantal offertes op te vragen.

Direct airco’s huren

  • Bij het huren gelden er eigenlijk dezelfde eigenschappen waar rekening mee gehouden moet worden als bij het kopen. Eén daarvan is dat er een keuze gemaakt moet worden tussen één die geïnstalleerd zal moeten worden en tussen een mobiele airco die als voordeel heeft voor meerdere ruimten gebruikt te kunnen worden door het verplaatsen ervan.
  • Bij het succesvol zijn van de werking van de te huren airco zal er gelet moeten worden of het koelvermogen van deze is afgestemd op de te koelen ruimte. Zo zal er voor een enorme ruimte waar veel mensen verblijven meer koelvermogen nodig zijn dan voor een kleine kamer waar een beperkt aantal personen verblijft.
  • Let bij het huren wel op de voorwaarden die eraan gesteld worden en de serviceverlening die geboden wordt bij calamiteiten. Als een gehuurde airco plotseling mankementen vertoont is het natuurlijk wel zo prettig dat er zo snel mogelijk een servicemonteur langs komt om het probleem te verhelpen.
  • De huurprijs kan bij verschillende bedrijven nogal verschillen en daarom is het ook aan te bevelen om de tijd te nemen en de huurprijzen met elkaar te vergelijken.
  • Let ook goed op de huurprijs voor verschillende perioden, want het kan zomaar zijn dat er voor een langere huurperiode in verhouding minder betaald hoeft te worden dan wanneer u voor een hele korte periode gaat huren.
  • Bij het huren van de airco kunnen de installatiekosten bij de huurprijs inbegrepen zitten, maar het is ook mogelijk dat deze kosten over de huurprijs heen komen, een aandachtspunt om in de gaten te houden.

Verhuurbedrijven

Er zijn meerdere bedrijven waar u een airco kunt huren en het is dan ook raadzaam om deze verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken op prijs, voorwaarden en servicemogelijkheden. Een simpele manier om deze vergelijking te kunnen maken is de websites van de verhuurbedrijven te bezoeken en de gegevens naast elkaar te leggen. Zo kan de beste huuroptie gekozen worden.


Waarom zou u een airco huren?
Voor sommige activiteiten tijdens bepaalde momenten van het jaar kan het nodig zijn om een airco te huren. Bijvoorbeeld voor een evenement, een feest, een opendeurdag of om het even welke activiteit die u organiseert waarbij uw wenst dat de aanwezigen zich op de ‘juiste temperatuur’ voelen.
Het huren van een airconditioning kan voor verschillende termijnen. Zo kan je een airco huren voor één dag, één week, één maand , drie maand of langer. Als je een airco voor langere termijn huurt , dan zal de dagprijs zakken. Ook voor een professionele context bestaan er oplossingen voor het airco huren. Voordeel van een airco huren is natuurlijk de koele en schone lucht maar een voordeel van het huren ten opzichte van het kopen is natuurlijk dat dit minder geld kost. Het is namelijk zo dat de meeste mensen geen behoefte hebben aan airco het hele jaar door. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de gebruikers van airco deze installatie maar 10 tot 30 keer per jaar gebruikt. Het andere voordeel van airco huren is dat u een airco kan uitproberen om te zien of het gewenste effect wordt bereikt. Op deze manier kan u verschillende types airco uitproberen en zo de meest optimale voor uw situatie kan kiezen. Dit klinkt natuurlijk heel aanlokkelijk maar hou er wel rekening mee dat het meest logische is om een mobiele airco te huren en dat het niet mogelijk is om een split unit volledig in te bouwen.

Een mobiele verrijdbaar koelsysteem huren
Indien u maar tijdelijk gebruik wenst te maken van een airconditioning is het het eenvoudigst om te kiezen voor het huren van een mobiele airco van het monobloc type. Voor dit type airco is geen buitengroep vereist. U moet enkel een afvoerdarm naar buiten voor de warme lucht te voorzien en ervoor zorgen dat het slangetje van de waterafvoer geen overlast veroorzaakt. Bij het huren van een airco hoeft u ook geen onderhoud te doen of te laten uitvoeren. Alles is inbegrepen in de verhuurprijs van uw mobiele airconditioning. Een mobiele airco huren kan dus zeker een oplossing zijn voor uw probleem. Vraag vandaag nog uw offerte aan.