Airco Installatie Lier

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een airco kopen in Lier draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina tref je nuttige tips over de beste apparaten in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook check je gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lier

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Lier. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Lier voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je eenvoudig betrouwbare installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-lier-2500

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Lier (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installatiepartners kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Voorts dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Lier (gemeente Lier, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Balen, Dessel, Retie, Kasterlee, Meerhout.

NaamAdresPostcodePlaats
A-Z EnergieserviceDavid Tenierslaan 12500Lier
Bogaerts ElectroHerenboslaan 4 B2500Koningshooikt
Ceustermans Verwarming & SanitairBerkenlaan 382491Olmen
Gegevens van airco montagebedrijven Lier vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit meerdere systemen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Kleinste airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Lier: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Lier: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Lier.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Lier zijn heel divers. De onkosten variëren per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het bijgesloten overzicht verstrekken wij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Lier. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingOnkosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1250 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2155 – €2960
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1140 – €2225
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€400 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€170 – €635
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Lier.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is te gebruiken via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warme woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie de airconditioner monteren door een professionele installateur in Lier. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. een aantal factoren. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van een €90 tot €265 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan instap-modellen. De nieuwste airco’s van populaire merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet grofweg 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Lier. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt o.a. naar verdamper, expansieventiel, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie