Airco Installatie Meerhout

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Meerhout draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker lees je waardevolle info over de diverse type systemen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook verzamel je contact- en adresgegevens van geschikte montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Meerhout

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Meerhout. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Meerhout voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website zoek jij eenvoudig geschikte vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-meerhout-2450

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Meerhout (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem maken. Daarnaast dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema vind je showrooms en airco monteurs in Meerhout (gemeente Meerhout, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Geel, Laakdal, Mol, Malle, Baarle-Hertog.

NaamAdresPostcodePlaats
AlyatechSint-Jorisstraat 42450Meerhout
RacorLil 532450Meerhout
R & R Cool and Heat SolutionsEindhoutseweg 28 A2440Geel
Overzicht met airco montagebedrijven Meerhout vergelijken

Je huis verkoelen?

Bekijk de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit verscheidene apparaten die je kunt kiezen. Bijgaand tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Meerhout: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Meerhout: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Meerhout.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Meerhout liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen verschillen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de bijgaande tabel verstrekken wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Meerhout. Deze tariefindicaties zijn excl. onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemBeschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1210 – €2000
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2175 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2215
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€365 – €890
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €225 – €625
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Meerhout.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warm huis in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco monteren door een vakkundige installateur in Meerhout. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door verschillende posten. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Bovendien krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Denk dan aan een €80 tot €250 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem rekent plusminus 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Meerhout. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur controleert onder andere naar condensor, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie