Airco Installatie Swolgen

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Swolgen draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier lees je belangrijke info over de diverse soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens check je gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Swolgen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Swolgen. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Swolgen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je eenvoudig de beste installatiebedrijven. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-swolgen-5866

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Swolgen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de onderstaande tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Swolgen (gemeente Horst aan de Maas, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Tienray, Meerlo, Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn diverse soorten modellen die geschikt kunnen zijn. In het volgende overzicht lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de toenemende energierekening. Tevens moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Swolgen: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeemkent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Swolgen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezetref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Swolgen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een merkbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Swolgen zijn nogal verschillend. De totale kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Swolgen. Deze tariefindicaties zijn excl. periodiek onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1205 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2165 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1135 – €2290
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€350 – €800
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€160 – €690
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Swolgen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat de airco monteren door een betrouwbare installateur in Swolgen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door vele posten. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Ook krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €80 tot €260 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ruwweg 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Swolgen. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist controleert onder andere naar compressor, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie