Airco Installatie Nijelamer

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Nijelamer draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze pagina verstrekken wij goede tips over de verschillende soorten modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook bekijk je contact- en adresgegevens van geschikte installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Nijelamer

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Nijelamer. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Nijelamer voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal vind jij probleemloos gespecialiseerde monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-nijelamer-8487

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Nijelamer (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montagepartners kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem installeren. Voorts kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema zoek je showrooms en airco monteurs in Nijelamer (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Oldelamer, Munnekeburen, Langelille, Scherpenzeel, Spanga.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Dalmolen Horeca- en grootkeukentechniekTinweg 28471XKWolvega
Wtw. Filters.nl BVSchoterlandseweg 98454KAMildam
Coolserve BVBusinesspark Friesland-W 358447SLHeerenveen
Lijst met airco montagebedrijven Nijelamer vergelijken

Extra koeling in huis?

Offertes van de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. We kennen veel verschillende soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. Bijgaand bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Nijelamer: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Nijelamer: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Nijelamer.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Nijelamer lopen zeer uiteen. De kosten wisselen per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven we een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Nijelamer. De getoonde prijzen zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingTarieven
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1190 – €2025
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2185 – €2955
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1205 – €2280
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €390 – €820
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€190 – €685
Schema met de prijzen van airconditioning in Nijelamer.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken via de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airco installeren door een professionele installateur in Nijelamer. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op een efficiënte manier een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €90 tot €310 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort systeem en koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De beste airco’s van populaire merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem vraagt rond de 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Nijelamer. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt o.a. naar koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.

Plaats een reactie