Airco Installatie Schoonloo

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Schoonloo biedt een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina faciliteren we nuttige info over de velerlei soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook faciliteren we contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Schoonloo

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Schoonloo. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Schoonloo voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je binnen no-time deskundige monteurs. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-schoonloo-9443

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Schoonloo (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem maken. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Schoonloo (gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Elp, Orvelte, Witteveen, Garminge, Balinge.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis op kantoor of in een winkel. We kennen meerdere producten die mogelijk interessant zijn. Hierna lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Schoonloo: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Schoonloo: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Wat is een airco?.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Schoonloo.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Schoonloo kunnen flink uiteen lopen. De tarieven fluctueren sterk per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In onderstaand overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Schoonloo. Deze kostenindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelBeschrijvingTarieven
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1215 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2185 – €2900
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1140 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €415 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€165 – €660
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Schoonloo.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airconditioner monteren door een erkende installateur in Schoonloo. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een duurzamere manier een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels velerlei aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat resulteert in een duurder energiecontract. Houd rekening met een €80 tot €300 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en rendement / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem vraagt grofweg 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Schoonloo. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar compressor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie