Airco Installatie Garminge

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Garminge draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs verstrekken wij goede tips over de diverse soorten modellen en een handig keuzeadvies. Eveneens vind je adres- en contactgegevens van erkende installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een pand plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Garminge

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Garminge. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Garminge voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij snel erkende montagebedrijven. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-garminge-9438

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Garminge (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montage experts kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Garminge (gemeente Midden-Drenthe, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Balinge, Mantinge, Bruntinge, Eursinge, Zwiggelte.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vergelijk de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen een aantal verschillende units die men kan installeren. In onderstaande tekst bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Garminge: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Garminge: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco montagebedrijven.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1250. Een goedkoop airco systeem in Garminge.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Garminge zijn nogal verschillend. De totale kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de onderstaande tabel tref jij een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Garminge. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1230 – €1970
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2155 – €2990
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1105 – €2295
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €450 – €845
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €155 – €655
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Garminge.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 units: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een heet appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct de airconditioner installeren door een STEK installateur in Garminge. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels een aantal posten. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij heb je te dealen met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €90 tot €255 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met instap-modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem vraagt om en nabij de 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Garminge. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie