Airco Installatie Zwiggelte

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Zwiggelte biedt een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs verstrekken wij waardevolle tips en info over de verschillende type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Ook verzamel je adressen van erkende specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Zwiggelte

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Zwiggelte. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Zwiggelte voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij binnen no-time erkende montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-zwiggelte-9433

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Zwiggelte (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem inregelen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Zwiggelte (gemeente Midden-Drenthe, provincie Drenthe). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zuidveld, Westerbork, Hoogersmilde, Appelscha, Smilde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vergelijk de populairste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten modellen die mogelijk interessant zijn. Hierna kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Zwiggelte: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Zwiggelte: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Zwiggelte.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco december 2023 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Zwiggelte variëren enorm. De onkosten wisselen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgaande overzicht tref je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zwiggelte. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeOmschrijvingKosten
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1220 – €1990
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2160 – €2980
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1140 – €2275
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€355 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€225 – €600
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Zwiggelte.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een professionele installateur in Zwiggelte. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van een €85 tot €300 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem benodigd bij benadering 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Zwiggelte. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie