Airco Installatie Feanwâlden

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Feanwâlden resulteert in een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker faciliteren we handige tips over de diverse soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Eveneens check je contactgegevens van regionale installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Feanwâlden

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Feanwâlden. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Feanwâlden voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij razendsnel geschikte monteurs. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-feanwalden-9269

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Feanwâlden (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Feanwâlden (gemeente Dantumadiel, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Suwâld, Earnewâld, Garyp, Sumar, Eastermar.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Check de populairste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen velerlei soorten apparaten die men kan installeren. Hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco in het plafond.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Ook is dit het meest goedkope systeem. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Feanwâlden: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Feanwâlden: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor caravan en camper.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Feanwâlden.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een beheersbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco maart 2023 met monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Feanwâlden zijn heel divers. De kosten variëren per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel vind jij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Feanwâlden. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1195 – €2005
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2225 – €2930
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1110 – €2235
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €420 – €855
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €160 – €625
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Feanwâlden.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Feanwâlden. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je plusminus €85 tot €310 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt zo’n 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Feanwâlden. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt o.a. naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie