Airco Installatie Earnewâld

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Earnewâld kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal tref je concrete tips en adviezen over de meest gebruikte soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien vind je gegevens van lokale montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in huis installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Earnewâld

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Earnewâld. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Earnewâld voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij snel en simpel gespecialiseerde installatiebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-earnewald-9264

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Earnewâld (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen overal het juiste klimaatsysteem inregelen. Tevens regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Earnewâld (gemeente Tytsjerksteradiel, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Garyp, Sumar, Eastermar, Jistrum, Noardburgum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit verscheidene modellen die je kunt toepassen. In het volgende overzicht lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Earnewâld: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Earnewâld: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor thuis.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Earnewâld.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Earnewâld kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten verschillen per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgesloten overzicht geven wij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Earnewâld. Deze kostenindicaties houden geen rekening met onderhoudsinterval, vullen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingPrijzen
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1200 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2195 – €2915
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1160 – €2230
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €420 – €830
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€230 – €695
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Earnewâld.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een erkende installateur in Earnewâld. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een duurzamere manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels een aantal factoren. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Daarbij noemen we nog een hoger stroomverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met €95 tot €285 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De zware modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen instap-modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt ongeveer 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Earnewâld. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt bijv. naar compressor, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie