Airco Installatie Zundert

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een goed werkende airco kopen in Zundert kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl bieden wij nuttige tips en informatie over de diverse soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook vind je adressen van geschikte monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in huis installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Zundert

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Zundert. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Zundert voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij eenvoudig betrouwbare monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-zundert-4881

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in Zundert (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Bovendien zorgen zij voor onderhoud en service. In het schema hierna vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Zundert (gemeente Zundert, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk, Halderberge.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn diverse soorten systemen die je kunt toepassen. Hieronder check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Luchtbehandeling.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Zundert: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Zundert: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Verplaatsbare airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Zundert.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een constante koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Zundert kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel verstrekken wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zundert. De kosten zijn zonder onderhoudsinterval, navullen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1235 – €1960
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2130 – €2965
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1110 – €2270
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €395 – €900
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €175 – €605
Tabel met de kosten van airconditioning in Zundert.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten middels een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie de airco installeren door een erkende installateur in Zundert. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs komt tot stand door een aantal bouwstenen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je een €70 tot €260 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen vragen meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van marktleiders als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem verbruikt ongeveer 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Zundert. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De specialist controleert onder andere naar condensor, compressor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie