Airco Installatie Breda

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Breda levert jou een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina bieden wij bruikbare tips en informatie over de meest gebruikte soorten producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens lees je contactgegevens van regionale installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Breda

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Breda. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Breda voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je zonder gedoe populaire installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-breda-4819

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Breda (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige montage experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Tevens regelen ze onderhoud en service. In de bijgaande tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Breda (gemeente Breda, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Roosendaal, Tholen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit velerlei soorten apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Ventilatiesysteem.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Breda: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Breda: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Design airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Breda.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een merkbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1150.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en hotels.

Goedkoopste airco september 2023 met plaatsen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Breda laten een grote variatie zien. De kosten wisselen per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna check jij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Breda. De tarieven zijn excl. het onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingInvestering
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1225 – €1955
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2195 – €2990
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1135 – €2210
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€390 – €805
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€200 – €660
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Breda.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een heet appartement in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Breda. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt vastgesteld door vele factoren. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Dit schatten we op ongeveer €70 tot €290 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem gebruikt ruwweg 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Breda. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur kijkt bijv. naar verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie