Airco Installatie Moerdijk

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Moerdijk levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal verzamel je belangrijke informatie over de beste producten en een handig keuzeadvies. Daarnaast verzamel je adressen van plaatselijke monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Moerdijk

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Moerdijk. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Moerdijk voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij zonder gedoe erkende montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-moerdijk-4781

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Moerdijk (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze het benodigde onderhoud. In het onderstaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Moerdijk (gemeente Moerdijk, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Halderberge, Rucphen, Roosendaal, Tholen, Steenbergen.

NaamAdresPostcodePlaats
Giebros Technics Operations B.V.Spoordreef 24765SPZevenbergschen Hoek
ALF International B.V.Wagenmakerij 154762AVZevenbergen
Boweko Horeca ApparatuurTouwslagerij 54762ATZevenbergen
Gegevens van airco montagebedrijven Moerdijk vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen thuis of op kantoor. We kennen meerdere apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Moerdijk: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Moerdijk: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Moerdijk.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een fijne gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco augustus 2021 inclusief plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Moerdijk kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel geven wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Moerdijk. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingKosten
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1150 – €1990
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2140 – €2935
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1125 – €2225
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €380 – €890
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€180 – €675
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Moerdijk.

Top-10 merken augustus 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een professionele installateur in Moerdijk. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels meerdere bouwstenen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met €80 tot €310 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en koelvermogen. De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem moet circa 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Moerdijk. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De specialist checkt o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie