Airco Installatie Halderberge

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Halderberge levert jou een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal verstrekken wij handige tips en info over de verscheidene soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook verzamel je gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Halderberge

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Halderberge. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Halderberge voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website tref jij snel en simpel bekwame montagebedrijven. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-halderberge-4731

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Halderberge (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installateurs kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem inregelen. Tevens regelen ze onderhoud en service. In de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Halderberge (gemeente Halderberge, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Rucphen, Roosendaal, Tholen, Steenbergen, Woensdrecht.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Bekijk de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen een aantal verschillende systemen die men kan installeren. Hierna behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Wat kost een airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Halderberge: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Halderberge: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Stilste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1125. Een goedkoop airco systeem in Halderberge.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1050.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Halderberge laten een grote variatie zien. De totale kosten verschillen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het schema hierna verstrekken wij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Halderberge. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1210 – €1990
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2135 – €2975
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1205 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €365 – €875
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €210 – €690
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Halderberge.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Halderberge. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs is gebaseerd op vele posten. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €75 tot €265 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen instap-modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem benodigd zo’n 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Halderberge. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De vakman controleert onder andere naar verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie