Airco Installatie Bosschenhoofd

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? Een airco kopen in Bosschenhoofd levert een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl bieden wij vakkundige tips en adviezen over de verscheidene soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Tevens tref je gegevens van plaatselijke installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Bosschenhoofd

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Bosschenhoofd. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Bosschenhoofd voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je snel professionele vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-bosschenhoofd-4744

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Bosschenhoofd (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem inregelen. Bovendien regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna vergelijk je showrooms en airco monteurs in Bosschenhoofd (gemeente Halderberge, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Hoeven, Zegge, Oudenbosch, Moerstraten, Heerle.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen veel verschillende soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Bosschenhoofd: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Bosschenhoofd: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1225. Een goedkoop airco systeem in Bosschenhoofd.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een aangename koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Bosschenhoofd zijn heel divers. De aanschafprijzen wisselen per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check jij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Bosschenhoofd. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, reinigen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1180 – €1980
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2195 – €2990
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1110 – €2295
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €410 – €825
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €200 – €635
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Bosschenhoofd.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Bosschenhoofd. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €75 tot €255 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem moet ongeveer 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Bosschenhoofd. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie