Airco Installatie Heerle

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Heerle draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina lees je nuttige tips en adviezen over de velerlei type systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede verstrekken wij contact- en adresgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Heerle

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Heerle. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Heerle voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je snel en simpel erkende montagebedrijven. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-heerle-4726

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Heerle (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem maken. Tevens kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Heerle (gemeente Roosendaal, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Wouwse Plantage, Nispen, Wouw, Schijf, Sprundel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit meerdere units die je kunt toepassen. Bijgaand lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Heerle: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Heerle: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1150. Een goedkoop airco systeem in Heerle.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een aangename koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Heerle zijn heel divers. De tarieven fluctueren sterk per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht tref je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Heerle. De tarieven houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vullen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1185 – €2000
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2155 – €2935
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1130 – €2260
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€440 – €855
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€190 – €655
Lijst met de kosten van airconditioning in Heerle.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een STEK installateur in Heerle. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. velerlei aspecten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €275 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco varieert per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd zo’n 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Heerle. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur checkt o.a. condensor, verdamper, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie