Airco Installatie Tienen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Tienen draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze adviseurs check je handige info over de beste soorten oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Eveneens bekijk je contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Tienen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Tienen. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Tienen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website tref je snel gespecialiseerde monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-tienen-3300

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Tienen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem maken. Voorts zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Tienen (gemeente Tienen, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Holsbeek, Lubbeek, Aarschot.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
H.F.K. KestensGilainstraat 1223300Tienen
Vaco TechnicsIjsbergstraat 1263271Zichem
StegoHouwaartstraat 1553270Scherpenheuvel
Tabel met airco montagebedrijven Tienen vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de beste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden diverse units die men kan installeren. Hieronder bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s zonder afvoer.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Tienen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Tienen: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Tienen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2022 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Tienen zijn nogal verschillend. De tarieven verschillen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de tabel tref je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Tienen. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemBeschrijvingOnkosten
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1185 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2180 – €2955
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1145 – €2240
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €350 – €890
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€180 – €655
Overzicht met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Tienen.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen via een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel zo’n airco monteren door een erkende installateur in Tienen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs hangt af van vele factoren. Natuurlijk het advies, de airco en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Tenslotte zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Ga maar uit van plusminus €95 tot €305 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van marktleiders als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem vraagt rond de 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Tienen. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De vakman inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie