Airco Installatie Sint-Margriete-Houtem

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Sint-Margriete-Houtem levert een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina bekijk je concrete tips en informatie over de velerlei soorten oplossingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast verzamel je adressen van geschikte installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Sint-Margriete-Houtem

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Sint-Margriete-Houtem. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Sint-Margriete-Houtem voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je zonder gedoe gecertificeerde installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-sint-margriete-houtem-3300

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Sint-Margriete-Houtem (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Ook regelen ze vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema vind jij showrooms en airco monteurs in Sint-Margriete-Houtem (gemeente Tienen, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Oplinter, Oorbeek, Kumtich, Hakendover, Goetsenhoven.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de voordeligste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit meerdere units die je kunt kiezen. Hieronder check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Verder is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Sint-Margriete-Houtem: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sint-Margriete-Houtem: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Design airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Sint-Margriete-Houtem.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Sint-Margriete-Houtem zijn heel divers. De kosten variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de bijgaande tabel verstrekken we een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Sint-Margriete-Houtem. De getoonde kosten zijn excl. onderhoudsinterval, navullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1165 – €2030
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2170 – €2930
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1115 – €2265
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€355 – €805
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €155 – €625
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Sint-Margriete-Houtem.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Sint-Margriete-Houtem. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs kan men berekenen met een aantal bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig dan eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd circa 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Sint-Margriete-Houtem. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie