Airco Installatie Ezinge

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Ezinge levert een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker faciliteren we uitgebreide tips en informatie over de beste producten en een uitgebreid keuzeadvies. Mede check je adressen van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Ezinge

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Ezinge. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ezinge voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal tref je binnen no-time bekwame vakmensen. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-ezinge-9891

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Ezinge (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Verder kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In deze tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Ezinge (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Saaksum, Lauwerzijl, Niehove, Oldehove, Den Ham.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn een aantal verschillende apparaten die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Ezinge: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Ezinge: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezetref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Warmtepomp.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Ezinge.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoren en scholen.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Ezinge liggen nogal uiteen. De tarieven kunnen afwijken per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het koelvermogen prijsbepalend. Als er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel lees je de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Ezinge. Deze prijsindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1175 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2225 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1115 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €370 – €890
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€225 – €630
Schema met de kosten van airconditioning in Ezinge.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een hete woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Ezinge. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand door meerdere onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de installatiekosten. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op plusminus €85 tot €260 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De moderne airco’s van a-merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem verbruikt ruwweg 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ezinge. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De expert controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie