Airco Installatie Saaksum

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Saaksum levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op deze website vind je vakkundige informatie over de beste soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens faciliteren we contact- en adresgegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Saaksum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Saaksum. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Saaksum voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website tref je snel en simpel ervaren vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-saaksum-9886

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Saaksum (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem integreren. Tevens zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In deze tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Saaksum (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Lauwerzijl, Niehove, Oldehove, Den Ham, Kommerzijl.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Kom in contact met de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan veel verschillende soorten systemen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Saaksum: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Saaksum: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezevind je hieronder. Bekijk ook meer over: Klimaatbeheersing.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Saaksum.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Saaksum zijn heel divers. De totale kosten zijn weer anders per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgesloten overzicht tref je de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Saaksum. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelOmschrijvingPrijzen
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1175 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2170 – €2920
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1155 – €2225
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €400 – €845
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €200 – €660
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Saaksum.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is te gebruiken via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco installeren door een goede installateur in Saaksum. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse bouwstenen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Tevens krijg je te maken met een grotere stroomvraag wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan een €75 tot €280 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem rekent rond de 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Saaksum. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt o.a. naar expansieventiel, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie