Airco Installatie Bernheze

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Bernheze draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website bekijk je concrete tips en adviezen over de diverse type apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook check je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Bernheze

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Bernheze. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Bernheze voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek je snel & eenvoudig gespecialiseerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-bernheze-5472

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Bernheze (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige monteurs kunnen overal een geschikt klimaatsysteem installeren. Daarnaast staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Bernheze (gemeente Bernheze, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boekel, Gemert-Bakel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende uitvoeringen die men kan installeren. In het gedeelte hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Bernheze: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Bernheze: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Substituten van een airco.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Bernheze.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1100.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Bernheze laten een grote variatie zien. De tarieven wisselen per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande overzicht check je een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Bernheze. Deze kostenindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1150 – €2045
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2135 – €2975
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1165 – €2260
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €385 – €810
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€170 – €670
Lijst met de kosten van airconditioning in Bernheze.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco installeren door een STEK installateur in Bernheze. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €75 tot €260 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Bernheze. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie