Airco Installatie Herk-De-Stad

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Herk-De-Stad levert een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Hier check je concrete tips en adviezen over de meest gebruikte soorten systemen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast faciliteren we adressen van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Herk-De-Stad

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Herk-De-Stad. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Herk-De-Stad voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je snel & eenvoudig lokale installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-herk-de-stad-3540

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Herk-De-Stad (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Voorts regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Herk-De-Stad (gemeente Herk-De-Stad, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Hasselt, Wuustwezel, Zoersel.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Entbrouxk TechnicsSmolderstraat 2143540Herk-De-Stad
BTN-NevenGrote Baan 1483530Houthalen
Cool-ArtWeg Naar Zwartberg 57/13530Houthalen
Schema met airco montagebedrijven Herk-De-Stad vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn verscheidene systemen die men kan installeren. In het gedeelte hierna behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Wat kost een airco?.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Herk-De-Stad: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Herk-De-Stad: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dezevind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Herk-De-Stad.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een constante koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Herk-De-Stad kunnen flink uiteen lopen. De onkosten variëren per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de lijst hieronder tref je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Herk-De-Stad. De getoonde tarieven zijn zonder onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelToelichtingKosten
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1190 – €1970
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2225 – €2920
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1155 – €2285
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €445 – €840
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€205 – €685
Overzicht met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Herk-De-Stad.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is te gebruiken door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel een airco plaatsen door een STEK installateur in Herk-De-Stad. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse factoren. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met ongeveer €90 tot €280 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem moet om en nabij de 1,45 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Herk-De-Stad. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt naar onderdelen als compressor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie