Airco Installatie Hasselt

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Hasselt draagt bij aan extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Hier faciliteren we bruikbare info over de verscheidene type apparaten in België en een handig keuzeadvies. Daarnaast bieden wij adressen van plaatselijke installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Hasselt

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Hasselt. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hasselt voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website tref jij razendsnel erkende vakmensen. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-hasselt-3500

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Hasselt (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele monteurs kunnen overal een geschikt klimaatsysteem integreren. Ook zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Hasselt (gemeente Hasselt, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Wuustwezel, Zoersel, Schilde, Brecht, Kapellen.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
AircosolutionVijversstraat 203500Hasselt
Van Cleven KoeltechniekBedrijfsstraat 143500Hasselt
MuermansGenkersteenweg 7/B13500Hasselt
Tabel met airco montagebedrijven Hasselt vergelijken

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Hasselt: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hasselt: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor slaapkamer.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Hasselt.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Hasselt zijn nogal verschillend. De kosten zijn weer anders per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht vind jij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Hasselt. De prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeOmschrijvingPrijzen
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1210 – €2000
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2170 – €2935
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2290
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €360 – €860
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€165 – €675
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Hasselt.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 units: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan men activeren middels een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warme woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een STEK installateur in Hasselt. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal posten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Tenslotte heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan gemiddelde €70 tot €285 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en koelvermogen. De professionele systemen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent zo’n 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Hasselt. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt o.a. naar expansieventiel, koelvloeistof, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie