Airco Installatie Schilde

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Schilde zorgt voor een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina verstrekken wij waardevolle informatie over de beste producten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verzamel je de gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Schilde

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Schilde. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Schilde voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij snel en simpel gecertificeerde installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-schilde-2970

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Schilde (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem samenstellen. Ook zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het schema hierna zoek jij showrooms en airco monteurs in Schilde (gemeente Schilde, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Brecht, Kapellen, Stabroek, Brasschaat, Kalmthout.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
LuytenLijsterdreef 62970S-Gravenwezel
Driessens MarcBergsebaan 732960Sint-Job-In-‘T-Goor
B-AircoKorenbloemdreef 352960Brecht
Adresgegevens van airco montagebedrijven Schilde vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan meerdere units die mogelijk interessant zijn. Hierna bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Tevens moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Schilde: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Schilde: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Kanaal Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Schilde.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een fijne koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Schilde zijn heel divers. De kosten variëren per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht check je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Schilde. De tarieven houden geen rekening met onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1230 – €2030
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2135 – €2905
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1140 – €2285
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €370 – €845
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€150 – €665
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Schilde.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan men activeren aan de hand van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een hete woning in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airconditioner installeren door een erkende installateur in Schilde. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. velerlei posten. Uiteraard het advies, de airco en de montagekosten. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Verder heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Denk dan aan om en nabij de €95 tot €300 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en koelvermogen. De modellen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van populaire merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem rekent circa 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een inspectie in te plannen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Schilde. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur kijkt naar onderdelen als condensor, koelvloeistof, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie