Airco Installatie Kapellen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Kapellen draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op deze website lees je uitgebreide tips over de velerlei type systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Daarnaast faciliteren we adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Kapellen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Kapellen. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Kapellen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij razendsnel professionele vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-kapellen-2950

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Kapellen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs kunnen overal een geschikt klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Kapellen (gemeente Kapellen, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Stabroek, Brasschaat, Kalmthout, Essen, Schoten.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de populairste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Kapellen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Kapellen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Wand Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Kapellen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een aangename gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Kapellen variëren enorm. De onkosten variëren per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kapellen. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1165 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2150 – €2985
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1160 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€355 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€235 – €660
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Kapellen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Kapellen. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. een aantal onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een grotere stroomvraag en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €70 tot €305 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en koelvermogen. De grote multi-split modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem moet ongeveer 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Kapellen. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman controleert onder andere naar expansieventiel, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie